Blog

Koji materijali su najbolji za izradu dečije odeće

Koji materijali su najbolji za izradu dečije odeće

U Kotexu mnogo pažnje poklanjaju dizajnu i šivenju, ali možda ne znate da im je najveća briga usmerena baš na odabir prirodnih i kvalitetnih materijala za izradu dečije odeće. Upravo zbog toga su sve njihove kolekcije dečijeg veša, majice za decu, pidžamice, komplet trenerke decu, haljine, helanke, ali i duksevi za decu proizvedene od najkvalitetnijih prirodnih materijala, koji su testirani kod nas, u skladu sa našim zakonima i standardima o kvalitetu.

Uvek su najbolji prirodni materijali

Ubrzan razvoj savremene modne i tekstilne industrije uslovio je pojavu širokog spektra veštačkih materijala koji se sve više koriste za izradu odeće. Ono o čemu morate da vodite računa prilikom kupovine je sastav na deklaraciji, jer veštački materijali, čija je cena uglavnom povoljnija, mogu biti itekako agresivni  prema osetljivoj koži vaših mališana. Zbog toga je u Kotexu dečija garderoba izrađena isključivo od prirodnih materijala. Odeća koja direktno dodiruje kožu deteta ( gaćice i majice za decu ), ali i svi ostali odevni predmeti ( duksevi za decu, pantalone, helanke, košulje i komplet trenerke za decu ), šiveni su od najkvalitetnijeg pamuka sa odgovarajućim postotkom elastina zbog udobnosti i komfora.

Za bezbednu i zdravu kožu vaših mališana u Kotexu koriste isključivo prirodne materijale:

-pamuk ( ova nežna biljna vlakna koriste se od 5. milenijuma p.n.e zbog svojih nezamenljivih osobina i karakteristika: ne uzrokuje iritacije i alergije, mek, nežan, izuzetno prijatan, prozračan pa koža u njemu diše, pamuk je takođe veoma trajan i izdržljiv materijal. Najbolje majice za decu i najudobnije komplet trenerke za decu u Kotexu se šiju od kvalitetnog pamučnog platna sa dodatkom elastina, za najveću moguću udobnost vaših mališana )

-lan ( stari Egipćani nazivali su ga “mesečevo tkanje”, koristi za izradu odeće milenijumima kao i pamuk. To je čvrsta, izuzetno postojana tkanina,  prijatna za nošenje  na visokim temperaturama. Dok su duksevi za decu od finog pamuka, najlepše letnje košulje, divne suknje i lepršave  haljinice izrađene su od lana. )

Karakteristike najboljih materijala

Dečija koža, naročito koža novorođenčadi, je izuzetno nežna, osetljiva i podložna iritaciji i alergijskim reakcijama. Crvenilo i osip na koži deteta može izazvati neadekvatna odeća. Garderoba od veštačkih materijala, statistički gledano, je jedan od najčešćih uzroka iritacija i reakcija na koži.

Najbolji materijali od kojih se izrađuje dečija odeća moraju imati:

-prirodno poreklo ( pamuk, lan, modal i svila spadaju u materijale koji ne štete koži, sasvim suprotno - u njima koža može da diše, uspešno upijaju višak vlage prilikom znojenja, prijatni su i nežni prema najosetljivijim delovima tela. Ako su veš i majice za decu izrađeni od  pamuka, onda zaista predstavljaju  bezbedan izbor za osetljive regije male dece, naročito beba )

-trajnost i postojanost ( odeću izrađenu od pamuka možete da perete na visokim temperaturama i peglate bezbroj puta, i neće da izgubi oblik, ni da promeni boju. Duksevi za decu uglavnom su predviđeni za pranje na 40 stepeni, ali ukoliko su pamučni ni viša temperature neće ih oštetiti)

-komfornost i udobnost ( ovo je važna osobina materijala, zato što deca u odeći provode sate i sate ( kao na primer bebe u bodiju ) pa neudobna odeća može da izazove nervoznu, razdražljivost i nezadovoljstvo. Ako bi komplet trenerke za decu bile krute i grube, deca ne bi imala komfor, a to je osnosvna osobina dobre trenerke )

Zaključili smo da prilikom izbora odeće za decu ne sme biti važna cena, može biti važan dizajn, ali mora  biti važan materijal od koga je izrađena i zato vam predlažemo garderobu za decu, s ljubavlju šivenu u Kotexu.

0 Komentari

Ostavite komentar

Prijavi se

Vaša korpa

Nema proizvoda u korpi