Blog

Odeća za devojčice

Odeća za devojčice

Za lak i veseo pokret, bezbrižnost, udobnost – očaravajuća modna priča kao iz bajke, moguća je i za male princeze koje žele da budu savršeno stilizovane od malih nogu.

Raznolika, zanimljiva, inspirativna odeća za devojčice – kao što su, pre svega, haljine za devojčice i bluze za devojčice, omogućava im da u pokretu budu svoje i slobodne, a uz to i perfektno stilizovane. Raznolik izbor i asortiman koji je prilagođen devojčicama pomaže im da im igranje, ali i druge dečije aktivnost budu, pre svega, udobne i sigurne, a uz to svakako zabavne i protkane neodoljivim modnim trendovima za najmlađe.

Kada je reč o odeći za devojčice, posebnu pažnju treba usmeriti na to da, usred stilske čarolije, devojčice ipak ostanu deca, koja u svom odevanju ne liče na odrasle, a opet, osećaju se važno, sređeno, i, što je najbitnije, osećaju da se njihovo mišljenje pri izboru odevnih kombinacija, računa.

Idealni trendovi ne postoje, kao ni oni koji se moraju pratiti po svaku cenu, odevanje je individualna stvar i zavisi od ukusa, kao i od senzibiliteta deteta. Ipak, pri odevanju devojčica bitno je obratiti pažnju na neka univerzalna ‘pravila’, kao što su najviši kvalitet odeće, dizajn, štepovi, kvalitet šivenja – jer devojčice veći deo dana provode u igri i raznim drugim aktivnostima, te bi bilo poželjno da im odeća potraje. Iz tog razloga, posebno je bitan sam proces izrade modnih komada kao što su bluze za devojčice, haljine za devojčice, i ostalih odevnih predmeta koji idu uz njih. Odeća bi trebalo da je izrađena od visoko-kvalitetnih, prirodnih materijala.

Kada je reč o isključivo vizuelnom delu, bez obzira na to da li se opredelite za boje ili minimalizam, svedenost ili ekscentričnost, dajte vašim malim princezama izbor da vide u čemu se najbolje osećaju, dajte im priliku da budu bitne, važne, posebne, svoje; da se osete sposobnim da naprave sopstveni modni izbor, da donesu odluku.

Modni izbori za devojčice predstavljaju istinski izazov, poseban pristup, nove ideje,udobnost ali na neki način i lični pečat svake devojčice.

Da li u izboru lepršave suknjice ili udobnih pantalona, casual ili haljinica za svečane, posebne prilike, u izboru odeće za devojčice, one treba da budu i ostanu jedinstvene i da ne liče jedna na drugu. Treba da imaju lični pečat i da kroz oblačenje iskažu svoju ličnost, bez obzira na to koliko imaju godina.

Oplemenite jednostavnost detaljima, u zavisnosti od senzibiliteta devojčice. Print ili detalj, pastelne boje poput žute, bebi-roze, nežno plave, lila… deca kao i odrasli znaju šta preferiraju, imaju ukus i od malih nogu osećaj za stil, za lepo, za ono u čemu se osećaju dobro.

Boje, dizajn, print, crtani junaci koji krase odevne komade, lepršavost, šljokice, ili svedene boje – devočice treba da nose garderobu u kojoj se osećaju, pre svega, prijatno, samopouzdano, poput malih princeza – ili možda ne princeza, već bilo čega što žele da budu i što je blisko njihovom srcu.

Devojčice se od malena često identifikuju sa glumicama, balerinama, pevačicama, omiljenim likovima iz crtaća … neke devojčice se pri izboru uzora opredeljuju za uobičajene izbore, dok su neke možda ekscentričnije, specifičnije… svakako, pri izboru odeće i modnog stila, treba ih oslušnuti i poslušati, uvažiti njihovo mišljenje. Zajedno sa njima odlučiti šta im najbolje pristaje, u čemu se osećaju prijatno, srećno, samopouzdano, zadovoljno.

Uslovno rečeno, ‘idoli’, uzori i izvori inspiracije sa godinama se menjaju, ali devojčice i njihov osećaj za maštu, kreativnost, nešto lepo, nežno, kao i sposobnost da budu inspirisane, i od malih nogu znaju šta žele – ostaju isti. Tu su, prisutni, čekaju da budu izraženi u različitim vidovima, oblicima, i formama, a taj izraz često je upravo kroz odeću, stil, malo modno carstvo – koji su preduslov za udobno, bezbrižno, živopisno detinjstvo i radosnu stilsku bajku.

0 Komentari

Ostavite komentar

Prijavi se

Vaša korpa

Nema proizvoda u korpi